Відповідно
до гігієнічних вимог зберігати варені ковбаси, сосиски і
сардельки
потрібно в підвішеному стані, м'ясні хліби, варені ковбаси - в
оболонці
діаметром більш ніж 80 мм, розміщеними в один ряд, при
температурі
від +2 до +6 °С.
У
цих умовах строки зберігання становлять, (год):
ковбас
варених і м'ясних хлібів вищого гатунку - 72;
ковбас
варених і м'ясних хлібів 1 і 2-го гатунку, ковбас ліверних вищого
і
1-го гатунку, сальтисонів вищого гатунку, ковбас кров'яних копчених
1-го
гатунку - 48;
ковбасок
для дитячого харчування - 36;
ковбас
варених 3-го гатунку, ліверних 2-го гатунку, сальтисонів 1 і
2-го
гатунку, ковбас кров'яних 1 і 2-го гатунку - 24;
ковбас
ліверних і кров'яних 3-го гатунку, сальтисону 3-го гатунку - 12.
У
закладах ресторанного господарства не дозволяється зберігати
такі
ковбасні вироби за відсутності холоду.
Напівкопчені
ковбаси за температури не вище ніж 20°С можуть
зберігатися
до трьох діб, не вище 12°С у підвішеному стані - до 10, упаковані в ящики при
температурі до 6°С - 15 діб, а при – 7…9°С - 3 міс. Вироби, упаковані під
вакуумом в полімерну плівку при сервірувальному нарізанні з температурою
5…8°С - 10 діб; 12…15°С - 6 діб, а при порційному нарізанні відповідно 12 і 8
діб.
Термін
зберігання варено-копчених і сирокопчених ковбас значно
вищий.
Варено-копчені ковбаси залежно від температури можна зберігати: від 12 до
15°С - 15 діб; від 0 до 4°С - 1 міс; від - 7 до 9°С - 4 міс.; нарізані шматочки
й упаковані під вакуумом при температурі від 5 до 8°С - 8 діб, а від 15 до
18°С - 6 діб. Для сирокопчених ковбас при температурі не вищій ніж 12°С
допускається термін зберігання 4 місяці.
|
Немає коментарів:
Дописати коментар